Ansök om omställningsstöd för maj, juni och juli från 20 oktober

Omställningsstödet är ett stöd till företag vars nettoomsättning har minskat under stödperioderna maj respektive juni och juli 2020, jämfört med motsvarande månader under 2019.

Omställningsstödet, som tidigare bara gällde mars och april, förlängs alltså för att gälla även maj, juni och juli, vilket nu är beslutat.

– Omställningsstödet är viktigt för att överbrygga den akuta krisen och samtidigt underlätta för företag att ställa om och anpassa sin verksamhet, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP).

Omställningsstöd för maj, juni och juli kommer gå att söka från och med den 20 oktober 2020 till och med den 30 november 2020 genom Mina Sidor på skatteverket.se.

Vilka företag kan söka omställningsstöd för maj, juni och juni?
Företag som haft ett visst omsättningstapp under maj, juni och juli kan söka omställningsstödet. För maj kan stöd beviljas till företag som tappat 40 procent av sin omsättning jämfört med motsvarande månad 2019, och med maximalt 75 miljoner kronor per företag. För juni och juli gäller ett omsättningstapp på 50 procent – och som mest 8 miljoner kronor per företag.

Utbetalningen av omställningsstöd för maj, juni och juli görs till företagets skattekonto. Om företaget har anmält ett bankkonto betalas pengarna ut automatiskt, så länge det inte finns några skulder på skattekontot.

Vill du ha mer information eller hjälp med ansökningarna? Kontakta More than Finance AB.

#omställningsstöd #egenkonsult #rådgivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *